Dronningstien i Hardanger

Dronningstien i Hardanger - Hva kan du forvente?

Hardanger har mye å by på, blant annet finner du en mye omtalt tursti - nemlig Dronningstien. Stien har fått navnet etter Dronning Sonja som selv er er en entusiastisk turgåer.

En krevende tur

Dette er en krevende rute og egner seg ikke for barn. Ettersom temperaturene også kan variere i stor grad er Dronningstien i Hardanger en turløype som må vurderes ut i fra forholdene den aktuelle dagen. Turen vil være tilgjengelig fra juli til midten av september, etter det vil det være fare for isbelagte fjelltopper og stier og det anbefales ikke å begi seg ut på turen på denne årstiden. 

Hvordan komme deg til Dronningstien i Hardanger?

Turløypen til H.M. Dronning Sonja går som regel fra Røte, et stykke oppe i lia som befinner seg 6 km nord for Lofthus. Skal du til Røte tar du av til ved Esso-stasjonen i Kinsarvik og følger skilt til Dronningstien. Veien holder seg asfaltert i frem til parkeringsplassen “Velteplassen”. Fra der kan du velge om du vil parkere og gå en snarvei gjennom hogstfeltet eller kjøre videre. Snareveien er lett å oppdage med skilt som sier “snarveg” og blå bånd som viser ruta opp. Om du ønsker å kjøre opp til den andre parkeringsplassen “Vassmyrane” kan du følge grusveien hele veien opp.

Parkeringsmuligheter kan endre seg, vær derfor nøye med å sjekke opp i dette før du reiser på tur.

Utsikten fra Dronningstien

Fra heng som befinner seg 750 m opp fra parkeringsplassen får du en spektakulær utsikt. Dette er nemlig hvor de fire sidefjordene til Hardangerfjorden møtes. Med det kan du se Sørfjorden, Utnefjorden, Eidefjorden og Kinsarvikbukti. Dette er også et fint sted å ta en liten pause og finne frem kvikklunsjen! Her vil du også ha en fin utsikt ut til Folgefonna - Norges tredje største isbre.

Hvordan er løypa?

Fra parkeringsplassen er løypa merket med blå D-er for Dronning helt frem til nedstigningen mot slutten av løypa. Fra der er stien merket med røde T-er, og her vil du også passere de berømte munketreppene. Dette er 616 steintrinn som ble laget av britiske munker på 1200-tallet. De samme munkene lærte også befolkningen i Hardanger om planting av trær som er grunnen til at Hardanger også florerer i vakre frukttrær. Under turen har du en fantastisk utsikt til sørfjorden. På det høyeste punktet er stien 1100 høydemeter. Hele turen tar rundt 6-9 timer, litt avhengig av hvilket tempo du ønsker å gå i. Langs turstien vil det også være muligheter for å bade i bekker, ta noen fantastiske bilder og ikke minst vil du virkelig kunne kjenne at du bruker kroppen, for her er det både bratte nedstigninger og krevende høyder.

Når du kommer ned ved Lofthus (som er den vanligste ruta å gå) kan du være godt fornøyd med deg selv. Nå er det bare å nyte resten av dagen og glede deg over at du har gått Dronningstien.

Hytter i Rosendal

Fjordhytte 10

Moderne leilighet på bakkeplan, med plass for inntil 4 personer.

Hytte 7

Liten hytte på 33m2 med to soverom for inntil 5 personer.

Hytte 8

Liten campinghytte for inntil to personer.

Hytte 9

Liten campinghytte for inntil to personer. Spisebord, kjøkkenkrok og toalett.

Fjordhytte 14

Flott leilighet med tre soverom og sovesofa i loftstue. Bygget i 2021

Fjordhytte 15

Flott leilighet med tre soverom og sovesofa i loftstue. Bygget i 2021

Fjordhytte 25

Flott leilighet med tre soverom og sovesofa i loftstue. Bygget i 2021

Leilighet 7 Rosendal

Studioleilighet med plass for inntil to personer i 2 etasje.
Flere hytter i Rosendal

Hytter på Kroka

Fjordhytte 21

Et soverom og sovesofa i stuen med plass til inntil 4 personer. Komplett kjøkken, bad med dusj, TV og breiband, flott terrasse med nydelig utsikt, vaskemaskin og tørketrommel. OBS: I 2023 er det veiarbeid i området og det må påregnes noe støy.
Flere hytter i Kroka
Designed by Horn Media 2018